Examinering.se

Från bokning till examinering

Här kan du läsa vilka steg som sker nu

Du har bokat en tid för examinering eller önskar ändra tiden,

Du ska få ett svar att din bokning inkommit från din bokningsfirma. Det är inget som vi examinatorer ansvara för. Ibland hamnar svaret i skräpkorgen, kontrollera det.

Saknar du bokningen där? eposta: info@navx.se så hjälper dom er.

Önskar du boka om eller ändra så gäller samma princip. Kontakta ditt bokningsbolag info@navx.se

Jag har bokat och fått svar men ingen inbjudan till examineringen.

Examinatorn är en 100% oberoende part, Vårt uppdrag startar först när din bokningsfirma / uppbildningsbolag beställer uppdraget dvs att du ska bli examinerad en viss dag och tid. Uppdraget får vi kvällen innan din examinering (pga alla ombokningar / avbokningar).
Därför skickar vi ut en kallelse först dagen innan examineringen (absolut senast på morgonen samma dag som examineringen). Står det inte initialerna LH på bokningen du fick tidigare ? Då är det inte jag (Lars Hedberg) som är examinator, kontakta rätt examinator. Inbjudan från oss kan också hamna i din skräpkorg kontrollera det. Har du ingen kallelse men fått en bekräftelse tidigare? kvällen innan du ska examineras kontakta lars.hedberg@examinering.se med ett mail

Vad sker efter genomförd examinering

Skrivningen rättas inom 4-24 timmar.

Efter att vi rättat skrivningen så får du svar på den mailadress du angav vid skrivningen. Svaret kan hamna i din skräpkorg och ibland kan vissa mail-lådor helt enkelt plocka bort svaret. Hör av dig till lars.hedberg@examinering.se om du saknar svar på din skrivning.

Har du klarat dig på examinationen och fått godkänt så kommuniceras det ut samma kväll senast morgonen därpå till den epostadress du angav i skrivningen. OBS ibland kan mina mail hamna i din skräpkorg kolla först där om du inte får något svar.

Jag fick icke godkänt

ca 10-15% blir inte godkända, men misströsta inte. Plugga på bättre och boka en ny tid för examinering. Läs mer här

Kan jag få se mina svar eller skrivningen.

Nej vi lämnar inte ut skrivningar eller svaren oavsett om du får godkänt eller icke godkänt på examineringen. Ett beslut som tagits centralt.

Min nya behörighet syns inte

hos Transportstyrelsen

Har du nyligen examinerats ? och inget syns hos Transportstyrelsen. Här får du lite vägledning.

När du examinerats så brukar vi registrera er behörighet inom 1-2 dagar. Du får räkna med att det kan ta 5-8 bankdagar innan din behörighet syns hos Transportstyrelsen. Tänk på att räkna bort helgdagar.
Definitionen av en bankdag finner du här

Du kan enkelt kontrollera ifall din behörighet finns hos NFB som första steg.

Om du inte finner din behörighet hos Transportstyrelsen så bör du först logga in med Bank-ID på NFB´s hemsida för att beställa intygsbevis. Du behöver inte genomföra själva beställningen eller ta några kostnader för att kontrollera om du finns med hos NFB.

Alternativ 1:
NFB har nyligen släppt en App för iphone och Android där du enkelt kan kontrollera dina behörigheter.

Alternativ 2:
Gör så här: Gå in på länken nedan

https://batlivsutbildning.se/produkt/intygskort/

Välj köp (du kommer inte köpa något bara för att du klickar)

Logga in med bankid.

Kontrollera om du ser vilka behörigheter du erhållit ? dvs att jag som examinator har skrivit in dig med behörigheten förarbevis.

Om du inte står med hos NFB? 
Då är problemet närmare Examinatorn och NFB, Kontakta NFB på info@batlivsutbildning.se eller ring NFB på 08–663 79 93
Det är hög arbetsbelastning nu för samtliga registerhållare så håll en god ton när du ringer och mailar.

Om du finns med hos NFB? Ta en skärmdump och gå in på transportstyrelsen och bifoga skärmdumpen som bevis på din behörighet.